Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










286 
SICAĞI SICAĞINA...
        Sinema


  Yayın Tarihi: 3.3.2014    

SICAĞI SICAĞINA...

Sabah işe giderken radyoda spiker şöyle diyordu:

-Oscarlarda sürpriz yok ve Jennifer Lawrence yine düştü...

Evet kısaca özeti böyle.

Öncesinde tahminler üzerine değerlendirme yapmak istemedim bir türlü, çünkü hemen hemen hepsini öngörmek hiçte zor değildi.
Benim gönlümün Oscarları ise ana kategorilerde şöyle ; (Adaylar arasında tabiki; yoksa aday olmayıpta adaylardan daha çok hak eden bir dolu film vardı!...)

En iyi film; Vasatın az üstü kıvamında 12 yıllık esaret

En iyi yönetmen; Martin Amca ( Para Avcısı aslında bütün kriterlerin olduğu, ancak bir türlü lezzetli kıvama gelememiş, yorucu ve gereğinden bir hayli uzun bir film. Bu kadar kargaşayı yönetmek yönetmene ödül getirse miydi acaba?


En iyi kadın oyuncu: Judi Dench'i izleyemedim, onun hakkını saklı tutarak Meryl Streep diyorum, tabi ki çok ödüllü olunca ne kadar muhteşem bir bir oyunculuk sergilesen de boş...

En iyi erkek oyuncu: Akademiyle aynı fikirdeyim. Adı en zor okunan oyuncu Matthew...Caprio'da olsa olurdu kanaatindeyim.

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Julia Roberts. Ancak neden yardımcı onu anlamış değilim. Streep ile aynı ağırlıkta rolü var filmde...

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Jonah Hill içlerinde en iyisi. İnsanda sinir bozukluğu yaratıp kendisinden nefret etmemizi sağlayan acayip bir oyunculuk sergilemiş.

En iyi yabancı filmi kazanan ''The Great Beauty/ İtalya''i ise izleyemedim henüz. Ancak en merakla beklediğim filmlerden biri.
İçimde onunla ilgili iyi hisler var.

Bir Akademi tiyatrosu daha sona erdi. Artık hiç heyecanı ve tadı kalmadı ne yazık ki. Kendi olağan gündemlerimize geri dönebiliriz.



Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    4680   


YORUMLAR

Yorum yazan : cem önen
Tarih : 5.3.2014
sana ödüller konusunda katılıyorum.Muhteşem güzellik filmini izledim. gerçekten çok keyifli ve doğru seçim olmuş.leonardo ya neden ödül vermiyorlar anlamıyorum daha nasıl oynanıt bilmiyorum.



MudanyaMudanya.com yazıları
Sinema

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com