Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










88 
Ünlü oyuncu Robin Williams hayatını kaybetti
        Kültür Sanat


  Yayın Tarihi: 12.8.2014    

Ünlü oyuncu Robin Williams hayatını kaybetti

Sanat dünyası ABD'li aktör ve komedyen Robin Williams'ın ölüm haberiyle sarsıldı.
63 yaşındaki aktörün intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Marin County polisi, öğle saatlerinde aldığı bir acil durum ihbarıyla eve geldiğinde Robin Williams'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. Williams, Ölü Ozanlar Derneği ve Günaydın Vietnam gibi filmleriyle ün kazanmıştı.

Robin Williams'ın karısı Susan Schneider yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi:
"Bu sabah kocamı ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Dünya ise en çok sevilen aktörlerden birisini ve mükemmel bir insanı kaybetti. Büyük acımız nedeniyle mahremiyetimize saygı duyulmasını rica ediyoruz. Umarız Robin hatıralarda ölümüyle değil, milyonlarca insana verdiği sayısız keyifli ve kahkaha dolu anla kalır."

Ünlü aktörün menajeri ise yaptığı açıklamada, "Robin Williams'ı kaybettik. Kendisi bir süredir derin bir depresyon içerisindeydi. Bu çok trajik ve ani bir kayıp oldu" dedi.

21 Temmuz 1951'de ABD'nin İllinois eyaletinde dünyaya gelen Robin Willams, üniversitede siyaset bilimi okudu. Williams, mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaparak ün kazandı, buradan da sinema sektörüne geçti. 1987'de çevirdiği, 'Günaydın Vietnam' filminde bir ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle beğeni toplayan oyuncu, yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisince, 'gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör' arasına dahil edildi. Williams, kariyeri boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görüldü. Sanatçı San Fransisco'da bulunan Rubicon Restaurant'ı, meslektaşı Robert de Niro ile birlikte işletmekteydi. İlk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunan Williams, 2011'den beri Susan Schneider ile evliydi.

Oynadığı bazı filmler:
Günaydın Vietnam
Ölü Ozanlar Derneği
Hook
Awakenings
Balıkçı Kral
Mrs. Doubtfire
Jumanji
Good Will Hunting
Patch Adams...



Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    2463   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Kültür Sanat

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com