Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










650 
ASABİYİM BEN...
        Sinema


Esin ÇAKIR    
  Yayın Tarihi: 4.3.2015    

ASABİYİM BEN...

Filmin orijinal adı 'Relatos salvajes', İngilizce adı ''Wild Tales'', Türkçeye ''Asabiyim Ben'' olarak çevrilmiş ve bence bu isim mottosuna daha bir yakışmış.

Çoktan beridir böyle keyif verici bir yapım izlememiştim. Benim için gerçek bir sürpriz oldu bu Arjantin filmi.

Ana teması öfke üzerine kurulmuş ve intikam duygularıyla soslandırılmış 6 bölümden oluşuyor filmimiz.

1. Bölüm: 'İntikamım acı olacak...' şeklinde özetlenebilir, ilgi uyandırıcı ve şaşkınlık verici kısa bir öykü. Uçakta intikam nasıl alınır?
Bakınız: Bu bölüm...

2. Bölüm: Geçmişin izdüşümünden oluşan acı,öfke ve intikam duygusunun getirisinin sonuçları. En zayıf kısım bu aslında.

3. Bölüm: En şiddet içerikli, şaka gibi ama gerçekleşme olasılığı yüksek(Ülkemiz de özellikle...) düellovari öfke patlamaları... Benim favorim bu bölüm oldu. Eskiden izlediğim KAMYON filmini aklıma getirdi. Çekim tarzı ve inandırıcılık başarılı... Gülsem mi üzülsem mi bilemediğim karışık duygularla başbaşa kaldım.

4. Bölüm: Otopark çekicileri ve devlet arasındaki işbirliği ve mağdur olan vatandaşlar... Ülkemize benzemiyor desek yalan olur. Sonunda zevkle alınan güzel bir intikam var. Aslında alınacak intikamın şekli az çok tahmin ediliyorsa da adamın aldığı zevki izlemek iyi hissettiriyor. Keyifli bölümlerden biri de bu.

5. Bölüm: Tam Türk filmi gibi diyeceğimiz bir zengin-fakir durumu.
Sistem her zaman parası olandan yanadır. Fakirler ölsün...

6. ve son Bölüm: Bir evlilik töreni öyküsü ama evlere şenlik. Burada da gelinin kendisini aldatan damattan intikam alışı bıçak sırtı bir üslupta verilmiş. Tam trajikomik tabirini hak ediyor kanımca.

Son zamanlarda her şeyin üstümüze üstümüze geldiği duygusu bizleri esir almış iken keşke böyle delilikler yapabilseydik diyoruz.

Ama sadece filmlerde oluyor kafamızdan geçenler.

Kendi intikam alma duygularımızla eşleştirebileceğimiz bazı şeyler bulabiliriz. Ben epey bir hayal kurdum üzerine mesela... Size de öneririm, bünyeye iyi geliyor.

Asabi olmamak mümkün mü bu topraklarda? Her gün içimizi şişiren yeni öfke patlamaları yaşamıyor muyuz? Bizde de epey malzeme var böyle öyküler için. Birileri de Türk versiyonunu yapsa, hiçte aşağı kalmaz sanırım.

''Mazeretim var asabiyim ben'' ...


Esin ÇAKIR



Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    3603   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


Esin ÇAKIR yazıları
Sinema

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com