Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










1526 
2016 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Orhan Koçak'ın oldu...
        Kültür Sanat


  Yayın Tarihi: 5.9.2016    

2016 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Orhan Koçak'ın oldu...

2008 yılından itibaren verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi bu sabah düzenlenen basın toplantısında Seçici Kurul Başkanı Turgay Fişekçi ve Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sırma Köksal tarafından açıklandı.

Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci, Asuman Kafaoğlu Büke, Oğuz Demiralp, Sibel Irzık ve Can Yayınları adına Sırma Köksal’dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl dokuzuncusu verilen ödülün yazarlık yaşamı boyunca edebiyat, özellikle son yıllarda şiir eleştirisi alanına yaptığı kapsamlı, tutarlı ve kuramsal derinliğe sahip katkıları, nitelikli dergicilik, çevirmenlik, yayıncılık etkinlikleriyle, günümüz Türkiye edebiyat dünyasında oynadığı öncü rol nedeniyle Orhan Koçak’a verdi.
Her yıl bir üyenin ayrılıp, bir başkasının katılımıyla yenilenen jüri, altı yıldır jüride bulunan ve 2016 komitesinin başkanlığını yürüten Turgay Fişekçi önümüzdeki yıldan itibaren görevini Cemil Kavukçu’ya devretti. Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu, küçük İskender ve Orhan Pamuk’a verilmişti.


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    1939   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Kültür Sanat

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com