www.mudanyamudanya.com


Enginar...

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği'nin Mudanya Belediyesi'nin destekleriyle geleneksel hale getirdiği ve geçtiğimiz hafta Güzelyalı Mahallesi'nde başlatılan Enginar fidesi dağıtımı, Mudanya Hal Bölgesi'nde gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta Güzeyalı Mahallesi'nde dağıtımına başlanan enginar fideleri toplamda 10 bin adet olarak Mudanyalılara dağıtılacak. Hal Bölgesi'nde gerçekleştirilen dağıtıma Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Meyve üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan'ın yanı sıra birlik denetleme kurulu üyesi Avukat İbrahim Turan ve Mudanyalılar katılım sağladı.

Dört yıldır enginar üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, "Eskiden saray mutfaklarına hitap eden bu ürünümüzü, doğal ve GDO'suz olarak ürettik. Yetiştirilmesi içinde Mudanyalı hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz" dedi. bu yıl 10 bin adet fide dağıtmayı hedeflediklerini de söyleyen Aydoğan, "Enginar fidelerinin ekimi sırasında ve sonrasında da takibini yaparak, alternatif bir ürün olarak değerlendireceğiz" dedi.

MudanyaMudanya.com