Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










 
Bursaray Üniversite Seferleri Başlıyor
        Güncel


  Yayın Tarihi: 8.9.2011    

Bursaray Üniversite Seferleri Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, Bursaray'ı Uludağ Üniversitesi'ne ulaştıracak hattın son bölümünün de tamamlandığını, 19 Eylül'de başlayacak yeni eğitim- öğretim döneminde öğrencilerin üniversiteye raylı sistemle ulaşabileceklerini açıkladı.

Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile birlikte Bursaray C etabının Özlüce İstasyonu'ndan sonraki bölümünde incelemelerde bulundu. İnşaatın tamamlandığı ve rötuşların yapıldığı hattı treni kullanarak inceleyen Başkan Altepe, inşaat çalışmaları gününden önce tamamlanan Bursaray Üniversite bağlantısının artık kurulduğunu söyledi.

Hattın ilk deneme seferini kendi kullandığı trende, Rektör Prof. Dr. Dilek ile birlikte yapan Başkan Altepe, artık Uludağ Üniversitesi'ne gidecek herkesin raylı sistemi kullanabileceğini belirtti. Üniversitede yeni öğretim döneminin 19 Eylül'de başlayacağını hatırlatan Başkan Altepe, "Yeni dönem öncesi kalan rötuşları da tamamlayıp hattı kullanıma açacağız. Bundan sonra öğrenciler, çalışanlar, Tıp Fakültesi'ne gelenler yani Uludağ Üniversitesi'nde işi olan herkes kampüse Bursaray ile ulaşabilecek" dedi. Şehir içindeki Bursaray hatlarından günlük 160 bin kişinin faydalandığını kaydeden Başkan Altepe, Üniversite hattının da sisteme dahil olmasıyla bu sayının 200 bine ulaşacağını kaydetti. Başkan Altepe, "Mudanya Yolu'ndaki Emek Hattı'nın tamamlanmasıyla yolcu kapasitesi 240 bini geçecek. Bursa'nın kuzey, güney ve batısı raylı sistem hatlarıyla birbirine bağlandı. Kestel etabında da inşaat başladı. Hızla tamamlandıktan sonra kentin doğusu da bu hatta dahil olacak. Böylece şehrin dört bir köşesine raylı sistemle ulaşım sağlanabilecek" diye konuştu.









   2224   



  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com