Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










 
Aspendos Opera ve Bale Festivali 23 ağustos'ta başlıyor...
        Kültür Sanat


  Yayın Tarihi: 22.8.2017    

Aspendos Opera ve Bale Festivali 23 ağustos'ta başlıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Antalya'da bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek' Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali', yarın Aspendos Antik Tiyatro'da 'Aida' operası gösterimiyle başlıyor.

Aida'nın ikinci temsilinde ise Antalya ve Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahneye çıkacak. 25 Ağustos'ta sahnelenecek temsilin solistleri M. Koray Damcıoğlu, Nurdan Küçükekmekçi, Stare Çelebi, Alaaddin Ataseven, Şafak Güç, Engin Suna, M. Burak Pektaş, A. Zişan Damcıoğlu'dan oluşuyor. Orkestra şefliğini ise Alexandru Samuil üstleniyor.

Festival kapsamında 28 Ağustos Pazartesi günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi 'Uyuyan Güzel'i, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin müzikleri eşliğinde sahneye taşıyacak.
4 Eylül Pazartsi günü kapanış gecesinde ise Rusya'dan festivale katılan Moskova Natalia Sats Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu, 'Şehrazat/Chopınia/Poloveç Dansları' üçlü dans gösterilerini sunacak. Michael Fokin'in koreografisini, Andris Liepa sahneye koyacak. Festivalin tüm gösterimleri saat 21.00'de başlayacak.









   1618   



  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com