Güzelyalı Yalı Mahallesi İncirdibi, Çayırbaşı,1nci, 3ncü, 5nci, 7nci, 9ncu ve Yeni Sokaklarda Perşembe günleri faaliyet gösteren Perşembe Halk Pazarı Mudanya Belediyesi Nisan Ayı Meclisinde alınan karar doğrultusunda, Yalı Mahallesi Dörtçelik Caddesi üzerinde açıldı.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Güzelyalı Yalı Mahallesi Dörtçelik Caddesi üzerinde faaliyet gösterecek olan Perşembe Pazarı’nın açılışını yaptı.
Geçici bir süre hizmet verecek olan pazarda 300 tezgâh bulunuyor. Güzelyalı Düğün Salonu karşısında ki alana yapılacak olan Kapalı Pazaryeri’ne taşınması planlanan Perşembe Pazarı’nın ulaşım ve trafik sorununun ortadan kaldırılması ise vatandaşların takdirini topladı. Bitirilen üst geçit, bitme aşamasına gelen alt geçit ve anayol üzerine konuşlandırılan yol kenarı bariyerleri ile güvenliğin sağlandığını belirten Aktürk, “Yapılacak olan Kapalı Pazaryeri’nin hizmete girmesi ile birlikte bu pazarımızı da oraya taşıyabiliriz. Kapalı Pazaryerimiz artan nüfus ve şartları kaldırabilecek kapasite de olursa Perşembe Pazarını taşırız. Eğer yetersiz kalırsa pazarımız burada hizmet vermeye devam edecektir” dedi. Yeni ve eski pazarcı esnafından hiçbir ücretin alınmadığını da sözlerine ekleyen Aktürk pazarı gezip vatandaşlar ile görüş alış verişinde bulundu.