Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










2282 
JY'S; COLMAR'DA * MİCHELİN'Lİ RESTAURANT
        Yemek Kültürü


  Yayın Tarihi: 30.11.2010    

JY'S; COLMAR'DA * MİCHELİN'Lİ RESTAURANT

JY'S: GUIDE MICHELIN 2007 giriş kapısının solundaki levhada işte böyle yazıyor.

Otelimize 50 metre uzaklıkta, Colmar'daki ikinci gecemizde akşam yemeğimiz bu restaurantta idi.

Gündüz yerel rehber eşliğindeki gezimizde almış olduğumuz bilgiler ışığında 3 Michelin yıldız sahibi olan bu tarihi restaurantın şefi burada yatıp kalkarmış. Vahim bir yangın sonucu şef hayatını kaybetmiş, restaurant da kül olmuş. Sonrasında oğlu burayı yeni modern mimarisi ile restore ederek işletmeye başlamış, fakat 2 yıldızını kaybetmiş.

Yine de ''Petite Venice'' diye anılan bu kasabadaki en prestijli restaurantların başında gelmekte.

İçeri adım attığımız andan itibaren rezervasyondaki ciddiyetleri, karşılamaları, masadaki servislerin kalitesi, çok genç olmasına rağmen profesyonel hizmet veren garsonları ile adeta bir resital eşliğinde yemeklerimizi aldık.

Girişte ''amuse bouche'' denilen damak hoşlukları sunuldu. Brokoli aromalı creme kornet, ilginç kürdan sunumlu peynir-somon tartoletleri geldi.

Sonrasında kahverengi tabaklarda ayva püresi eşliğinde ördek ve kaz ciğeri terini geldi. Biraz ağır olmasına rağmen oldukça lezzetliydi. Pinot Gris ile hoş bir ikili oluşturdu.

Sonrasında altı konkase doğranmış ve baharatla sotelenmiş sebze yatağında tatlı su balığı (Sudak) ızgara, sosuyla servis edildi. Buraya sadece bu tabak için tekrar gelinmeli.

Ardından sebzeli, yengeçli raviolili beç tavuğu servis edildi. Çok sıradışı sebze kullanımı, tavuk ve yengeçin karışımı füzyon mutfağı iddiasındaki restauranttın önemli silahlarından biriydi.

Bu yemekle o akşam OC63'ün önerisi ile ''Beaujolais Nouveau'' 2010 servis edildi. Fransız ve Japonlar'dan sonra sanırım bu şarabı en erken biz tattık.

Mor ve kırmızı röfleler içeren burunda bütün bahar tazeliği ile patlayan aromaları bu iddialı füzyon yemeğini daha da zenginleştirdi.

Ve ardı sıra gelen tatlı şölenini biz anlatmayalım, fotograflar anlatsın. Ama sonunda gelen ''pamuk helva'' bizler için büyük sürpriz idi.

O gece restauranttan ayrılırken, hafif çakır keyif herkesin yüzünde büyük şefin kaybettiği 2 yıldız vardı...



Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    4801   


YORUMLAR

Yorum yazan : Asçi Fok
Tarih : 1.12.2010
Evet, söylenecek söz yok gibi... Süpermis gerçekten...
Pembe makaronlari da, tatlilarin ayrintili lezzetini de merak etmedim dersem yalan olur...



MudanyaMudanya.com yazıları
Yemek Kültürü

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com