Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










10 
41.İstanbul Film Festivali!...
        Kültür Sanat


  Yayın Tarihi: 30.3.2022    

41.İstanbul Film Festivali!...


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali 41. kez, 8-19 Nisan tarihleri arasında “41 yıllık bir rüya” sloganıyla izleyiciyle buluşacak. Festival kapsamında 12 günde, 14 bölümde 43 ülkeden 164 yönetmenin filmleri gösterilecek. Festival, salgın nedeniyle 2020’de çevrimiçi, geçen yıl ise hem çevrimiçi hem fiziksel yapılmıştı.

- Festivalin 41 yılı boyunca ağırladığı ikonik sahnelerin izlerini taşıyan bir sinema perdesi, tüm şehri gezecek.

- Festivalin açılışını ise Berlin Film Festivali’nde ilk kez gösterilen, En İyi Başrol Performansı (Meltem Kaptan), En İyi Senaryo, Sanat Sinemaları Birliği Ödülü kazanan “Rabiye Kurnaz George W. Bush'a Karşı” filmi yapacak.

- Festival filmleri yedi salonda izleyiciyle buluşacak. Beyoğlu’nda Atlas 1948, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi Oditoryumu, Nişantaşında ise CineWAM Premium+ City's’de gösterimler olacak. Anadolu yakası’ndaki gösterimlere ise Rexx hâlâ kapalı olduğundan, Kadıköy Sineması’nın yanına yeni açılan Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi eklendi.

- Genç yönetmenlerin çektikleri ilk veya ikinci filmlerin yer aldığı Genç Ustalar bölümü ise bu sene yarışmaya dönüşüyor. Ödül 3 bin Avro.

- Festival biletleri 1 Nisan’da satışa çıkacak. Genç Bilet kampanyası kapsamındaki öğrenci biletleri 10 TL. Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) 35 TL, hafta sonu ise tüm seanslar 45 TL.


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    974   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Kültür Sanat

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com