Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










2577 
Et yerine kazık yiyoruz
        Yemek Kültürü


  Yayın Tarihi: 14.12.2009    

Et yerine kazık yiyoruz


Hayvancılık yapan bir ülkede yaşıyoruz, ama dünyanın en pahalı etini tüketiyoruz...

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Doğan, canlı hayvan ithalatı önünde engellerin kaldırılmaması halinde kırmızı etin kilosunun 2010 yılında 50 TL'ye ulaşacağını söyledi.

Bugün gelinen noktada dünyanın en pahalı etini Türkiye'nin tükettiğini belirten Hadi Doğan, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin ana nedeninin ise hayvan varlığındaki hızlı düşüş olduğuna dikkat çekti. Doğan, 1996 yılından bu yana uygulanan ithalat yasağının yanında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan terör olaylarının hayvancılığı bitme noktasına getirdiğini ifade etti. Türkiye nüfusunun yazın gelen 20 milyon turistle birlikte 90 milyona ulaştığına işaret eden Doğan, buna bağlı olarak et tüketiminin de arttığını, ancak mevcut kaynakların söz konusu ihtiyacı karşılayamadığını, besicilerin de artan talebe bağlı olarak fiyatları sürekli yükselttiğini anlattı.
Türkiye'nin bir yandan sanayi ürünleri ihracatı gerçekleştirirken diğer yandan hayvancılığının gelişim gösterebileceğini belirten Doğan, ama buna rağmen sektörün ihmal edildiğini ifade etti. Şu anda 1 kilogram etin fiyatının 24 TL civarında olduğu söyleyen Doğan, ithalat kapısının açılması halinde fiyatların sabit kalacağı, aksi durumdaysa 2010 yılında etin kilogramının 50 TL'ye ulaşabileceği uyarısında bulundu.


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    2872   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Yemek Kültürü

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com