Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










468 
TEŞEKKÜRLER BARONE RICASOLI
        Yudumluk


  Yayın Tarihi: 4.11.2010    

TEŞEKKÜRLER BARONE RICASOLI

Bursa Gusto Kulubü'nden, aynı zamanda aile dostumuz olan, genç ve zarif çift Umut ile Aslı o akşam, TOSCANA gezimizi değerlendirme yemeğinde konuklarımızdı.

İtalya'nın bu kültür mirası listesinde UNESCO tarafından koruma altına alınmış bölge, mucizevi mikro kliması ile geniş ovaları, hafifçe yükselen tepeleri, şirin ormanları ve zeytin ağaçları ile son derece bakımlı bağları, neden TOSCANA'nın bu denli görülmeye değer olduğunun sadece küçücük bir kanıtı olarak o akşam masamıza sihirli bir iksir ikram etmişti. MONTALCINO Kasabası'nın, orta çağdan kalma, daracık sokaklarında gezinirken karşımıza çıkan o müthiş şarap butiği, bu iksiri almamıza vesile olmuştu.

CASALFERRO 2007 Barone Ricasoli ailesinin çok özel bir süper Tuscan'ı, ENOTEGA'nın (İtalya'da şarap satılan dükkan) satış sorumlusu beyin önerisi ile almış olduğumuz bu şarap, IGT statüsünde, BOLGHERİ'nin meşhur Massetosu'nu aratmayacak düzeyde, güçlü dengeli kolay içimli bir mucize gibi gecemizi büyüledi.

TADIM DEĞERLENDİRMEM:

Çok canlı kırmızı tonlar ve ışıl ışıl renk,
Burun zengin kompleks, yabanıl aromalarla bezenmiş,
Kuş burnu, yaban mersini, ardıç, vişne kiraz ormanı içinde kayboluyorsunuz, ve size meşe fıçı gülümsüyor, biraz sonra, damağınızdaki şölen, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi uzun uzun .......
Sadece, gözleriniz,,,,, elinizde kadeh ve bir tebessüm, derin bir HÜZÜN...........

OC63


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    4510   


YORUMLAR

Yorum yazan : ali çili
Tarih : 29.11.2010
orhan abi yazmak zor diyorsun ama gayet akici bir dille yazilmis yazin.



MudanyaMudanya.com yazıları
Yudumluk

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com